Карло Акутис, италиански тийнейджър и компютърен гений, който си спечели прозвището

...
Карло Акутис, италиански тийнейджър и компютърен гений, който си спечели прозвището
Коментари Харесай

Тийнейджър, починал на 15 години, ще бъде признат за светец

Карло Акутис, италиански младеж и компютърен гений, който си завоюва прозвището „ Божият инфлуенсър “, ще стане първият светец от поколението на милениалите на Католическата черква, написа CNN.

Генерация Y (милениали) са хората, родени сред началото на 80-те и средата на 90-те.

Папа Франциск призна второ знамение, приписвано на момчето. Той става известен като геймър и програмист, починал от левкемия през 2006 година, едвам на 15-годишна възраст.

Акутис употребява своите софтуерни умения, с цел да разпространи католическата религия, в това число създава уебсайт, документиращ чудеса.

Роден в Лондон през 1991 година, той се реалокира в Милано със фамилията си. Въпреки че родителите му не били религиозни, вярата на дребното момче била подхранвана от полската му бавачка. След гибелта му останките му са преместени в италианския град Асизи, където тялото му е положено в светилище, дружно с други реликви, свързани с него.

Кандидатите за светци би трябвало да имат две потвърдени чудеса преди да бъдат канонизирани. Едното от чудесата, приписвани на Акутис, е излекуване на момиче от Коста Рика, което е получило контузия на главата след рухване от колелото си във Флоренция. Майка му е споделила, че се е молила за възобновяване на щерка си в гробницата на Акутис в Асизи. И чудото се случило.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР